În umbra lui Shakespeare – Walter Übelhart

„În umbra lui Shakespeare” este una dintre cărțile pe care nu le pot prezenta obiectiv pentru că autorul mi-e cunoscut, avem pasiuni comune și e greu să fii obiectiv în astfel de situații. Dar cartea îmi ușurează munca pentru că e faină, construită frumos și te face să nu vrei s-o mai lași din mână și nici nu vrei să se termine.

Totul începe când pe o monedă este găsit un simbol care nu trebuia să fie. Nici pe acea monedă nici în acel an, nici în acea localitate. De acolo începe o spirală (nu folosesc cuvântul ăsta întâmplător, autorul însuși afirmă că timpul este pe o spirală) de întâmplări, coincidențe și aventuri care culminează cu o întâlnire fantomatică și extraordinară. Cartea abundă în simboluri, înțelesuri, idei extraordinare și greu de crezut.

Povestitorul însuși (cartea este scrisă la persoana 1) este prins în această spirală extraordinară și, prin oamenii de care se înconjoară încearcă să vadă lumina și înțelesul lucrurilor dincolo de tenebre. (dacă descrierea asta vi se pare prea esoterică, citiți cartea).

În umbra lui Shakespeare
În umbra lui Shakespeare

Ulterior, după carte, a fost făcut un film. Regizorul, Janos Tárkányi, a suprins perfect atmosfera de tenebre și mister din film. Suplimentar, în film, imaginea și muzica sunt extraordinare.

Ulterior, Walter a scris o continuare, un nou roman numit „În afara cercului„. Despre asta, faceți click pe link.

Vă doresc, așadar, lectură plăcută și, eventual, vizionare plăcută.

Un comentariu la „În umbra lui Shakespeare – Walter Übelhart”

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: